Nästa alp

Tidig morgon i Grindelwald. En sista kort jogg innan frukost. Benen aningen slitna efter några dagar i området. Nittio minuter tempo med tusen höjdmeter i lördags, fem timmar underbara stigar inklusive Eiger Trail i söndags och knappt tre timmar stig igår. Mängden utförslöpning sätter sina spår. 

Biltur från Grindelwald till Geneve flygplats och återlämning av bil. Några ointressanta timmar på schweiziska motorvägar. Återlämnad hyrbil.

Sitter nu på ett fik på flygplatsen och inväntar mamma och pappa som landar med Norwegian klockan 13:40. Vi ska bege oss till Chamonix för en dryg veckas rekognisering av området. Jag har lovat ta med dom på en fyra dagar lång vandring i skuggan av Mont Blanc. Längs delar av Tour de Mont Blanc, en av Europas med populära vandringsleder. Valt ut norra halvan med start i Arnouva, strax norr om Courmayeur. Boende för tre nätter bokat längs leden; La Fouly, Champex-Lac och Trient.

Planet från Oslo landat

Päron och bagage framme

Planen är att vandra lite kortare första dagen, över Col Ferret till Schweiz. Runt tolv kilometer och med en fin backe upp till passet som uppvärmning. Andra dagen något längre, kanske sjutton kilometer. Tredje dagen beror lite på hur jag upplever att mamma och pappa klarar av vandringen men oavsett slutar dagen i Trient. Fjärde och sista dagen har även den olika alternativ där avslutningen antingen är tåg från Vallorcine eller buss från Le Tour tillbaka till Chamonix. Sista dagen får mamma och pappa göra valet själva.

Låt äventyret börja

Blir en intressant vandring. I vintras bad jag båda träna upp sin kondition och de närmaste dagarna kommer visa om hemläxan är gjord. Vi kommer dock vandra lugnt utan att hasta. Höjden och backarna är något nytt som inte tror de upplevt innan i den mängd vi nu står inför.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Länge sedan

Gate D1 till evigheten

Hem